En artists oppgjør med sine foreldre

henrik_sorthvitt (800x994)

Nylig slapp artisten Henrik Wilhelm Wilhelmsen en ny låt, «Alive». En mørk låt med et positivt budskap – se framover.

«Alive» bygger på eksplosive samtaler artist Henrik Wilhelm Wilhelmsen hadde med livreddende psykologer.
– Tema for samtalene var mitt voldsomme hat mot mine foreldre sine straffbare handlinger, og om selvmordstankene jeg slet med. Sangen er og en måte å vise takknemlighet til min daværende psykolog, Camilla, sier Henrik.
– Hun fikk meg til å se framover og fokusere på hvordan jeg kan få det bedre, via forståelse, selvaksept og sorgbearbeiding.

En låt for alle

På tross av at låten «Alive» har en bekmørk bakgrunnshistorie, forteller Henrik at den ikke er begrenset til mennesker som han (som har overlevd traumer og lever med posttraumatisk stresslidelse (PTSD) red.amn.).
Henrik håper så mange som mulig kan legge sin egen historie i musikken og videoene han lager.
– For å gjøre låten «Alive» så tilgjengelig som mulig, er det blant annet ikke definert hvem som synger til hverandre, forklarer han.
– Teksten i «Alive» kan og tolkes som en kjæreste sin røst, eller en god venn sin beroligende stemme som ber en søke profesjonell hjelp, smiler Henrik.

Skinnet bedrar

Med fersk hårklipp, trent kropp og designerklær, skulle man virkelig ikke tro at hovedkarakteren i musikkvideoen til «Alive», Henrik Wilhelm Wilhelmsen, ønsker å ta sitt eget liv. 
– Dessverre er det ofte slik at mange holder smerten helt for seg selv, sier filmregissør Therese Telle (25). 
– For mange pårørende kan et selvmord komme som lyn fra klar himmel, legger hun til.

– For min del har kunst-terapi vært helt avgjørende for min tilfriskningsprosess, sier Henrik.

Smertefull dans

Dansen er et viktig fortellergrep for Henrik. Med seg på laget har han en ung gjeng med talentfulle dansere.
– I hver eneste bevegelse som utspiller seg i musikkvideoen, forsøker dansere og skuespillere så hardt de kan å skildre den tornadoen av tanker og følelser som kan slå i mot en som ønsker å ta sitt eget liv, sier koreograf Julianne Solli (23).
– I koreografien legges det også stor vekt på menneskene rundt hovedkarakteren (Henrik Wilhelm Wilhelmsen red.amn), legger hun til. – Pårørende bærer på mye smerte de og.

«Alive»-gjengen

 

 

gjengen_2

Musikkvideo

Fredrik Hinsch – Filmfotograf, Therese Telle – Filmregissør, Henrik Wilhelm Wilhelmsen – Artist, danser, skuespiller. Julianne Solli – Danser, skuespiller, Jøran Ravndal – Danser, skuespiller, Inger Lina Johansen Thorbjørnsen – Sminkør, hår, sett designer. Mats Bergstrøm og Eirik Vatne – Lysdesignere, sett designere

Musikk

Gisle Torvik – Musikkproduksjon, komposisjon, arrangement og gitar, Henrik Wilhelmsen – komposisjon, arrangement, lyrikk og melodi-vokal, Guro Røvik Marstad – Korvokalist